U bent hier

Bouw Zonnepark Welschap gaat van start

 

Na meer dan een jaar van voorbereidingen gaat de bouw van Zonnepark Welschap binnenkort van start! Op vliegbasis Eindhoven wordt het grootste postcoderoos project van Nederland gerealiseerd: vanaf begin 2019 wekken 850 omwonenden hier met 11.040 zonnepanelen collectief zonne-energie op.

Zonnepark Welschap biedt de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst door te investeren in zonne-energie, ook voor degenen die geen zonnepanelen op eigen dak kunnen of willen plaatsen.

Omwonenden van vliegbasis Eindhoven kunnen deelnemen aan Zonnepark Welschap. Deelnemers worden lid van de coöperatie en investeren in het zonnepark door in te schrijven voor een aantal paneeldelen. Om deel te kunnen nemen stelt de overheid als voorwaarde dat je binnen het gebied van aaneengesloten postcodes rondom de productielocatie woont, dat is Zonnepark Welschap. Dit wordt een postcoderoos genoemd.

Zonnepark Welschap is ontstaan uit een samenwerkingsovereenkomst tussen vliegbasis Eindhoven, de gemeente Eindhoven en Coöperatie Zonnepark Welschap, een initiatief gedragen door vijf lokale energiecoöperaties en -verenigingen (040energie, Best Duurzaam, KempenEnergie, 03energie en Veldhoven Duurzaam). Voor de ontwikkeling van het zonnepark is een samenwerking aangegaan met Greenchoice.

Het zonnepark is grotendeels uitverkocht maar er zijn nog altijd zonnepanelen beschikbaar. Voor meer informatie en om je op te geven, zie: www.zonneparkwelschap.nl

Op maandag 19 november werd de start van de bouw van het zonnepark gevierd met de feestelijke onthulling van het bouwbord van Zonnepark Welschap. Dit gebeurde door wethouder Duurzaamheid van de gemeente Eindhoven, Jan van der Meer, in het bijzijn van de betrokken partijen.