U bent hier

Winterprogramma Veldhoven Duurzaam

In het najaar stijgt de behoefte aan advies over isolatie, gas bespaartips, warmteverlies analyse, zelf warmte opwekken en in mindere mate de behoefte aan advies over zonnepanelen. Vandaar dat we ook dit jaar in november de wijk in gaan met een programma wat vooral gericht is op het reduceren van het gasverbruik.

We proberen een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden en dit op een voor de leek begrijpelijke manier uit te leggen. Dit laatste is niet eenvoudig omdat gasverbruik reduceren gewoon een complex gebeuren is. We gaan hierbij stapsgewijs door het hele verhaal waarbij we als hoofdonderwerpen behandelen:

1. Verliezen naar buiten (isolatie)

2. Optimaliseren/inregelen CV systeem 

3. Slimme besparingen/gedrag

4. Duurzame warmtebron zelf warmte opwekken

Ook leggen we uit hoe je een woning zo goed mogelijk in kaart kunt brengen op het gebied van de warmtehuishouding. Dit is nodig omdat elke woning een eigen karakter (energie profiel) heeft die sterk afhangt van de wensen en gebruiken van de bewoner. Met zo’n energie profiel kun je een inschatting maken over de zin of onzin van bijvoorbeeld extra isoleren of het gebruik van een warmtepomp.

Het energie profiel wordt samengesteld aan de hand van een vragenlijst, bedoeling is dat u die zo volledig mogelijk invult. Hierna maken we een afspraak met u, en kijken we samen wat de beste opties zijn voor uw woning.

Wilt u hiervoor in aanmerking komen, registreer, of meldt u dan aan op onze website, en druk op de knop rechtsboven met de gaspit (energie profiel). U kunt dan uw wensen kenbaar naken, en de vragenlijst downloaden. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Het energieprofiel is gratis voor onze leden (een lidmaatschap kost 10 euro per jaar). Voor niet leden vragen we 30 euro.