U bent hier

Zonnepark Welschap

Zonnepark Welschap gaat stroom leveren voor omwonenden

Op 1 mei is de officiële inschrijving van Zonnepark Welschap begonnen. Voor alle informatie en inschrijven gaat u naar www.zonneparkwelschap.nl

 

De informatieavond over Zonnepark Welschap van 14 juni gaat niet door vanwege te weinig belangstelling. Daarbij is het zonnepark al bijna volgeboekt, er zijn nog ongeveer 340 paneeldelen beschikbaar.

Voor vragen en meer informatie verwijzen wij u naar:

Op het terrein van de militaire vliegbasis Eindhoven komt een groot zonnepanelen park, Zonnepark Welschap. Het zonnepark wordt ca. 2,5 hectare groot. Er is ruimte voor ca. 12000 zonnepanelen. Naar schatting levert dat per jaar 3.000.000 kWh/jaar op, goed voor zo’n 1000 huishoudens. Het streven is dat het zonnepark in de loop van 2018 operationeel wordt. 

Postcoderoos regeling

Omwonenden van het zonnepanelen park kunnen deelnemen aan het Zonnepark Welschap. Hiervoor is een coöperatie opgericht, Coöperatie Zonnepark Welschap. Deelname aan de coöperatie wordt bepaald via de zogenoemde postcoderoos regeling. Deze regeling heeft een financieel voordeel voor de bewoners in het gebied  rond de opweklocatie. Gedurende 15 jaar kunnen zij stroom afnemen zonder energiebelasting te betalen.

Voor Veldhoven gaat dit om de volgende postcodes 5501 5502 5503 5505 5506 5507 5508 5509

Belangstellenden

Er kunnen verschillende redenen zijn om interesse te hebben in Zonnepark Welschap: 

Bijvoorbeeld als je in een appartement of huurwoning woont. Of je woont in een huis met een ongunstig gelegen dak, of je hebt veel schaduw op je dak van bomen. Misschien heeft je huis een monumenten status. Sommige mensen vinden zonnepanelen op hun dak lelijk. Er zijn ook mensen die al zonnepanelen hebben maar graag een duurzame aanvullende energiebron willen hebben. 

Energie coöperaties

Naast Veldhoven zijn ook energie coöperaties van Eindhoven, Best, Oirschot en de Kempen Energie betrokken bij Zonnepark Welschap.

Belangstelling

Als je belangstelling hebt voor Zonnepark Welschap, en in een van de postcodes woont, geef je dan op via onderstaand formulier. We houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen van Zonnepark Welschap.

Op de site kun je nog meer informatie over Zonnepark Welschap vinden, bijvoorbeeld de maandelijkse nieuwsbrieven en de eerder gepubliceerde nieuwsberichten over Zonnepark Welschap.

Meer weten? Er worden regelmatig voorlichtingsavonden georganiseerd. Houd aankondigingen hier op de site in de gaten voor de volgende. De presentatie van de bijeenkomst van 8 maart is als naslag beschikbaar in de bibliotheek