U bent hier

Zonnepark Welschap

Zonnepark Welschap gaat stroom leveren voor omwonenden

Op 1 mei is de officiële inschrijving van Zonnepark Welschap begonnen. Voor alle informatie en inschrijven gaat u naar www.zonneparkwelschap.nl

 

Informatieavond Zonnepark Welschap

Op 14 juni is er een informatieavond over Zonnepark Welschap gepland in Veldhoven. In principe staat alle informatie op de website. Maar als u behoefte heeft aan nadere uitleg of graag vragen wil stellen over Zonnepark Welschap, dan bent u zeer welkom op de informatieavond. Deze is gepland in de Raadszaal van het Gemeentehuis in Veldhoven.

Programma:
19.15 uur                           Zaal open
19.30 - 20.15 uur             Presentatie over Zonnepark Welschap
20.15 - 20.30 uur             Pauze
20.30 - 21.00  uur            Vragen

Aanmelden voor deze avond:

Om een en ander organisatorisch in goede banen te leiden en het maximum toegestane aantal deelnemers niet te overschrijden is het nodig dat u zich voor deze avond aanmeldt via deze link . Deze informatieavond is onder voorbehoud en gaat door als het zonnepark nog niet is volgeboekt op 14 juni.
 

Om deel te nemen aan het zonnepark is het niet verplicht deze avond te bezoeken; de presentaties komen op de website van Veldhoven Duurzaam te staan.

Op het terrein van de militaire vliegbasis Eindhoven komt een groot zonnepanelen park, Zonnepark Welschap. Het zonnepark wordt ca. 2,5 hectare groot. Er is ruimte voor ca. 12000 zonnepanelen. Naar schatting levert dat per jaar 3.000.000 kWh/jaar op, goed voor zo’n 1000 huishoudens. Het streven is dat het zonnepark in de loop van 2018 operationeel wordt. 

Postcoderoos regeling

Omwonenden van het zonnepanelen park kunnen deelnemen aan het Zonnepark Welschap. Hiervoor is een coöperatie opgericht, Coöperatie Zonnepark Welschap. Deelname aan de coöperatie wordt bepaald via de zogenoemde postcoderoos regeling. Deze regeling heeft een financieel voordeel voor de bewoners in het gebied  rond de opweklocatie. Gedurende 15 jaar kunnen zij stroom afnemen zonder energiebelasting te betalen.

Voor Veldhoven gaat dit om de volgende postcodes 5501 5502 5503 5505 5506 5507 5508 5509

Belangstellenden

Er kunnen verschillende redenen zijn om interesse te hebben in Zonnepark Welschap: 

Bijvoorbeeld als je in een appartement of huurwoning woont. Of je woont in een huis met een ongunstig gelegen dak, of je hebt veel schaduw op je dak van bomen. Misschien heeft je huis een monumenten status. Sommige mensen vinden zonnepanelen op hun dak lelijk. Er zijn ook mensen die al zonnepanelen hebben maar graag een duurzame aanvullende energiebron willen hebben. 

Energie coöperaties

Naast Veldhoven zijn ook energie coöperaties van Eindhoven, Best, Oirschot en de Kempen Energie betrokken bij Zonnepark Welschap.

Belangstelling

Als je belangstelling hebt voor Zonnepark Welschap, en in een van de postcodes woont, geef je dan op via onderstaand formulier. We houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen van Zonnepark Welschap.

Op de site kun je nog meer informatie over Zonnepark Welschap vinden, bijvoorbeeld de maandelijkse nieuwsbrieven en de eerder gepubliceerde nieuwsberichten over Zonnepark Welschap.

Meer weten? Er worden regelmatig voorlichtingsavonden georganiseerd. Houd aankondigingen hier op de site in de gaten voor de volgende. De presentatie van de bijeenkomst van 8 maart is als naslag beschikbaar in de bibliotheek

Als u wilt helpen bij het opzetten van Zonnepark Welschap kunt u dat hier aangeven. Gebruik het opmerkingen veld voor nadere details
ca 1x per maand
Nodig bij email problemen