U bent hier

Waarom Duurzaam

Er is geen grotere bedreiging voor onze toekomst dan de klimaatverandering,
Wij zijn de eerste generatie die de impact van klimaatverandering voelt
Wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen.
Wij hebben slechts één thuis. Wij hebben slechts één planeet. Er is geen plan B.

Barack Obama

We hebben niet de illusie dat wij het klimaatprobleem op kunnen lossen, maar we kunnen hier wel een kleine bijdrage aan leveren door mensen te helpen slimmer om te gaan met energie, of te investeren in het opwekken van schone energie.

We zijn een enthousiaste groep Veldhovense vrijwilligers die kennis verzamelen van alles wat met duurzaamheid te maken heeft in en rond de woning.

Deze kennis willen we met u delen en dat kost niets. We doen dit omdat we het belangrijk vinden om met duurzaamheid bezig te zijn.

Neem bijvoorbeeld zonnepanelen, wij kunnen precies uitrekenen hoe rendabel zonnepanelen voor uw situatie zijn, en wat voor verschillende mogelijkheden er zijn, maar vooral ook leggen we uit wat het inhoud om zonnepanelen op je dak te krijgen. Veel mensen zijn geïnteresseerd, maar huiverig om er aan te beginnen, ze hebben geen extra electrische groep, weten niet waar ze de omvormer moeten hangen, zijn bang hun dak te beschadigen of dat het er na de installatie niet uitziet.Ze zijn ook huiverig direct een leverancier in te schakelen omdat die het mogelijk mooier voorstelt dan het is.

Daar hoef je bij ons niet bang voor te zijn, zonnepanelen is een goede investering, maar wees goed voorbereid. Wij adviseren niet welke leverancier u moet nemen, omdat we een onafhankelijke organisatie willen zijn.

Waarom doen we dit?

Grotendeels uit idealisme, voor een betere wereld, maar ook omdat we minder afhankelijk willen zijn van energieleveranciers, en gewoon omdat we het leuk vinden.

We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de actuele behoefte en mogelijkheden. Momenteel loopt een project voor het reduceren van het gasverbruik. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers, of mensen met kennis hierover die met ons mee willen denken over slimme oplossingen. Ook de vraag naar advies over zonnepanelen neemt snel toe en zoeken we mensen die een advies op maat willen geven aan bewoners van Veldhoven. Mocht je interesse hebben dan komen we graag met je in contact.