U bent hier

Wat doen we voor je

Onze belangrijkste missie is kennis verzamelen over duurzaamheid in en rond de woning, en die kennis delen met de bewoners van Veldhoven.

Inmiddels weten we veel van zonnepanelen, een prima investering, maar wel afhankelijk van de omstandigheden zoals de ligging van je dak. Wij kunnen nauwkeurig inschatten hoeveel de opbrengst is van de panelen in uw situatie, wat het gaat kosten, en wat de terugverdientijd is. Ook kunnen we aangeven wat nodig is voor de installatie, en wat de risico's zijn. Ons advies is dan ook om altijd een vrijwilliger van Veldhoven Duurzaam te raadplegen voordat je met een leverancier in zee gaat.

Verder zijn we bezig met een project dat je kan helpen beter gebruik te maken van je CV installatie. Door het beter inregelen hiervan wordt je woning comfortabeler verwarmd en bespaar je energie. We zoeken nog "deskundige" vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. 

Ook als je meer wilt weten over bijvoorbeeld warmtepompen, woningisolatie, opsporen sluipstromen of energiebesparing in het algemeen, kun je ons altijd raadplegen. Mochten we de kennis zelf niet in huis hebben dan kunnen we altijd een beroep doen op onze buurgemeentes die een gelijksoortige vereniging hebben. Wij werken nauw samen met Best Duurzaam en 040energie.