U bent hier

Eerste schouw gedaan door de PV commissie

We willen onze dorpsgenoten met interesse in het aanschaffen van zonnepanelen helpen met het maken van de beste keuzes. Daarvoor is het belangrijk om de situatie terplekke te bezien en te praten met elkaar over wat er belangrijk gevonden wordt. Dat noemen we een "schouw". We documenteren de resultaten van die schouw in een advies rapport. De bedoeling van dat rapport is om er mee naar een of meerdere leveranciers naar keuze te kunnen stappen en meteen de juiste offertes te krijgen. Omdat die offertes gebaseerd zijn op hetzelfde basis rapport kun je de offertes goed met elkaar vergelijken en de beste keuze maken.

Dit hele advies spel wordt gedaan door de PV commissie en kost natuurlijk wat tijd en moeite om te leren. We hebben vaak zelf dan wel panelen geinstalleerd maar de situatie en wensen van onze dorpsgenoten zijn natuurlijk altijd net subtiel anders. We hebben een deel van de kunst afgekeken bij onze collega's van Best Duurzaam en kunnen inmiddels behoorlijk zelf uit de voeten. We merken dat onze klanten het prettig vinden om te overleggen over de diverse mogelijkheden. Dat motiveert ons enorm om door te gaan.

Inmiddels zijn de eerste paar schouwen gedaan en werken we aan gereedschappen om dat steeds makkelijker en effectiever te kunnen vormgeven. Een deel van die gereedschappen komen hier in de site beschikbaar.