U bent hier

Wat doen we voor u

Onze missie

Onze missie is kennis verzamelen over duurzaamheid in- en rond de woning om die kennis te delen met de bewoners van Veldhoven. Hiemee helpen we om Veldhoven Duurzamer te maken.

Zonnepanelen

Inmiddels weten we veel van zonnepanelen, een prima investering, maar wel afhankelijk van de omstandigheden zoals de ligging van uw dak. Wij kunnen nauwkeurig inschatten hoeveel de opbrengst is van de panelen in uw situatie, wat het gaat kosten, en wat de terugverdientijd is. Ook kunnen we aangeven wat nodig is voor de installatie, en wat de risico's zijn. Ons advies is dan ook om altijd een vrijwilliger van Veldhoven Duurzaam te raadplegen voordat u met een leverancier in zee gaat. Ga hiervoor op de homepage naar het zonnepanelen advies.

Centrale Verwarming

Verder zijn we bezig met een project dat kan helpen efficienter gebruik te maken van uw CV installatie. Door het beter inregelen van uw CV wordt uw woning comfortabeler verwarmd en bespaart u energie. Ook voor dit onderwerp is een advies op de homepage beschikbaar. 

Warmteverlies analyse

De meeste energie in een huishouden wordt verbruikt voor het verwarmen van de woning. Het voorkomen dat u die energie weer snel verliest is de beste manier om duurzamer te worden. We hebben gemerkt dat het nog niet zo eenvoudig is om verbeteringen aan te brengen. Ieder huis is anders, iedere situatie en behoefte van bewoners is anders. We helpen u graag om met de warmtebeeld camera die we in bruikleen hebben van de Gemeente Veldhoven, warmteverliezen in uw huis op te sporen. Met die informatie wordt het een stuk makkelijker om een beslissing te nemen waar het beste meer geisoleerd kan gaan worden. Voor deze meting moeten we warmteverschillen kunnen zien en dat gaat alleen als het buiten voldoende koud is. Vandaar dat we warmteverlies analyses doen van Oktober tot en met Maart en liefst in die periode op een koude avond. Kijk op de homepage voor uw advies aanvraag.

Energie Profiel

Onze energie profiel activiteit is ontstaan uit de vraag "waar kan ik het beste beginnen met besparen". De vraag is heel voor de hand liggend en eenvoudig. Een goed antwoord is een stuk complexer. We stellen samen een energie profiel op van uw woning en bekijken daarbij alle aspecten zodat er een goed beeld ontstaat waar de meeste winst te halen is. Ook deze activiteit is aan te vragen vanaf de homepage.

Nieuwe projecten

Ook als u meer wilt weten over bijvoorbeeld warmtepompen, woningisolatie, vocht problemenenergie opslag vraagstukkenopsporen van sluipstromen of energiebesparing in het algemeen, kunt u ons raadplegen. Mochten we de kennis zelf niet in huis hebben dan kunnen we altijd een beroep doen op onze buurgemeentes die een gelijksoortige vereniging hebben. Wij werken nauw samen met Best Duurzaam en 040energie.

Vrijwilliger worden

Bent u enthousiast geworden en wilt u mee doen? Dat kan, heel graag. We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan het kennis vergaren, ontsluiten en toepassen ten behoeve van mede Veldhovenaren. We zoeken niet alleen technisch ingestelde mensen maar vooral ook mensen die kennis van de specialisten op een eenvoudige toegepaste manier kunnen overdragen. De belangrijkste voorwaarde is uw enthousiasme voor duurzaamheid.