U bent hier

Het Energielabel

De overheid heeft een volgende stap genomen in het implementeren van een energie label voor woonhuizen. Ieder huis heeft sinds kort een voorlopig energie label gekregen en bij verkoop moet dat label omgezet zijn naar een definitief label. Dat voelt misschien als vervelend en dwingend, alweer zo'n verplichting, maar het biedt toch ook kansen voor een meer energiezuinige manier van wonen.

We kennen inmiddels veel energie labels, op bijvoorbeeld koelkasten en auto's en we weten dat zo'n label een echte lange termijn invloed kan hebben op het totale verbruik. In die zin is het logisch dat we gaan kijken naar een grote energie verbruiker als het woonhuis. Realiseer je dat een woonhuis vaak vele tientallen jaren mee gaat en ieder stukje winst over al die jaren en alle huizen bij elkaar veel kan opleveren.

Als Veldhoven Duurzaam zijn we aan het studeren op manieren om de Veldhovenaren te helpen met het aanvragen van een definitief energie label. We volgen daarvoor cursussen en ontwikkelen een manier om het makkelijk en goedkoop te maken uw huis van het juiste label te voorzien. Dat levert niet alleen een makkelijker te verkopen huis op maar levert vooral inzicht en vergelijkingsmateriaal voor als u nog niet wilt verhuizen. Het energielabel kan helpen bij het kiezen van de meest rendabele manier van energie besparen. Ofwel zo veel mogelijk winst tegen zo min mogelijk kosten in termen van tijd, geld en moeite.

Meer weten over energie labels? Hier zijn een aantal interessante sites:
http://www.energielabel.nl/
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-gebouwen
http://040energie.nl/vereniging/verslag-thema-avond-energielabel/