U bent hier

Warmte vliegt weg uit woningen Heikant-Oost

Webinar 21 juni 2021 om 20 uur

Bij veel huizen in Heikant vliegt de energie letterlijk de voordeur en het dak uit. Dit blijkt uit proeven met twee woningen die veel in de wijk voorkomen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Veldhoven. De resultaten worden op maandag 14 juni om 20.00 uur aan de wijkbewoners gepresenteerd tijdens een online bijeenkomst van de gemeente Veldhoven en Veldhoven Duurzaam.

Luchtdichtheid

‘Huisfluisteraar’ Lars Boelen nam afgelopen maand twee woningen in Heikant-Oost onder de loep. De resultaten zijn verrassend. Met een blaastest en warmtebeeldcamera’s spoorde hij alle lekken en kieren op. De daken, voordeuren en kozijnen bleken zo lek als een mandje. Als het buiten een beetje waait, vliegt alle lucht in huis meerdere keren per uur naar buiten. Niet fijn als je knus op de bank wilt zitten.

Representatief

De resultaten zijn representatief voor een grote groep woningen in Heikant-Oost. Daarom worden ze gedeeld tijdens een online wijkbijeenkomst. Met deze kennis kunnen woningeigenaren hun huis stap voor stap verbeteren en hun energieverbruik verminderen.

Proefproject

Het onderzoek is onderdeel van het proefproject “Thuis energie besparen doe je zo” van de provincie Brabant en Enpuls. Vijf van de meest voorkomende woningtypen in Heikant-Oost, Cobbeek en ’t Look zijn daarbij onderzocht. Daarbij is niet alleen gekeken naar het energieverbruik, maar ook naar woonwensen, comfort en gezondheid.

Informatie

De online bijeenkomst vindt plaats op maandag 21 juni om 20 uur. Aanmelden kunt u zich via deze link op de website van de gemeente Veldhoven. U krijgt een link voor de bijeenkomst per mail toegestuurd.

[[{"fid":"1060","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]