U bent hier

Nieuwsbrief januari 2021

Energieopslag na de salderingsregeling

Een artikel van Piet van den Hurk over de gevolgen van de salderingsregeling en hoe je hier slim mee om kunt gaan zowel in gebruik als opslag van elektriciteit.

Isolatie van woningscheidende muur

Een beschrijving van Johan Vlagsma hoe hij het gasverbruik in zijn woning heeft gereduceerd door een woningscheidende muur slim te isoleren en te ventileren.

Zonnepark Welschap

Vanuit de overheid komt er wel een wijziging ten aanzien van Zonnepark Welschap. Met ingang van 31 maart 2021 vervalt de huidige Postcoderoos regeling. Dus, mocht je nog interesse hebben om deel te nemen aan Zonnepark Welschap dan heb je tot 31 maart a.s. de tijd om panelen te kopen. Voor Veldhoven zijn er nog panelen te koop in de postcodes: 5502,  5503, 5505 en 5507. Voor de overige postcodes geldt een wachtlijst. Alle informatie is te vinden op www.zonneparkwelschap.nl

Coöperatie Kempenstroom

Een artikel van Aad Zwinkels en Marieke van Wijnen over een coöperatie voor grootschalige energie opwekking die we samen met onze collega’s van Kempen energie willen oprichten met het doel om projecten als op Welschap te kunnen starten met maximale participatie van de bewoners.