U bent hier

Nieuwsbrief januari 2022

Opening Informatiecentrum

Op zaterdag 9 oktober is het Informatiecentrum Veldhoven Duurzaam feestelijk geopend. Veldhoven Duurzaam is erg blij en trots op het nieuwe Informatiecentrum. Hiermee denken we veel meer inwoners van Veldhoven te bereiken

Samen maken we Heikant duurzaam

De bewoners van de Heikant-Oost hebben de wens om comfortabel en duurzaam te wonen. Daarom zijn wij gestart met het project Heikant Duurzaam. Op donderdag 3 februari om 19:30 uur worden de inzichten gepresenteerd tijdens een online buurtbijeenkomst. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van Veldhoven Duurzaam.

Project Energie Transitie op het Sondervick College

Op dit moment lopen een tweetal  pilotprojecten, waarbij het Sondervick College en twee Veldhovense bedrijven gaan samenwerken met als thema Energie Transitie. In het ene project krijgt een groep van 6 leerlingen een isolatie opdracht van bouwbedrijf van Santvoort en de tweede groep een zoneverwarming opdracht van het installatiebedrijf Sankomij.

Salderingsregeling en nultarief BTW Zonnepanelen  

De startdatum voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen is niet meer haalbaar en moet 1 jaar uitgesteld worden tot 1 januari 2024. De Belastingdienst is er voorstander van dat Nederland een nultarief voor btw op zonnepanelen invoert.

Coöperatie Kempenstroom

Vorig jaar hebben de verenigingen KempenEnergie en Veldhoven Duurzaam de coöperatie KempenStroom opgericht. Via KempenStroom kun je participeren in duurzame energieopwekking. Denk aan zonnedaken, zonneparken, windmolens maar ook energieopslag.                      

Planning webinars

Het artikel geeft een overzicht van de webinars, die de komende maanden door Veldhoven Duurzaam worden georganiseerd. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van Veldhoven Duurzaam.