U bent hier

Meedoen met Zonnedak de Hoeve!

In de nieuwsbrief van Veldhoven Duurzaam heeft u al vaker berichten over KempenStroom kunnen lezen. Deze coöperatie is opgericht vanuit een samenwerking tussen Veldhoven Duurzaam en KempenEnergie uit Eersel. KempenStroom wil zich inzetten voor het lokaal grootschalig opwekken van duurzame energie.

Graag willen we u laten weten dat het eerste project van Coöperatie KempenStroom in oktober gerealiseerd gaat worden! Dit is “Zonnedak de Hoeve” in Zandoerle.

De subsidie voor dit project is toegekend, de huurovereenkomst met de dakeigenaar is ondertekend en het project is aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In oktober worden er 763 zonnepanelen geïnstalleerd op Zonnedak de Hoeve.  De verwachting is dat deze jaarlijks 400 MWh gaan opwekken. Leden van KempenStroom kunnen financieel deelnemen aan dit project. Het specifieke van project Zonnedak de Hoeve is echter dat alleen leden die woonachtig zijn in de zogenaamde postcoderoos (postcodes rond het project) mogen deelnemen aan het project. Dit is een voorwaarde van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) waarvan KempenStroom in dit project gebruik maakt.

Het gaat hier om de volgende postcodegebieden: 5501, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507 en 5511.

Wilt u meer weten over dit project? Dan kunt u kijken op onze website via deze LINK, of kom naar de:

Informatiebijeenkomst Zonnedak de Hoeve op 4 september, 19.30 uur

Tijdens deze avond geven we uitgebreid informatie over Zonnedak de Hoeve en over het participeren aan dit project door middel van het aankopen van KempenStroomDelen. Hierover later in deze brief meer. De bijeenkomst vindt plaats in d’Ouw School in Oerle, Oude Kerkstraat 18 in Veldhoven.

Webinar over Zonnedak de Hoeve op 19 september, 20.00 uur:

Op dinsdag 19 september geven we een Webinar over Zonnedak De Hoeve. Ook tijdens de Webinar geven we uitgebreid informatie over Zonnedak de Hoeve en over het participeren door middel van het aankopen van KempenStroomDelen.

U kan zich opgeven voor de Webinar via https://kempen.op-shop.nl/  , of deze LINK, of via www.kempenstroom.nl (zie nieuwsartikels). Na aanmelding ontvangt u de link voor de onlinebijeenkomst van Bibliotheek de Kempen via een e-mail. Deze Webinar is voor iedereen toegankelijk.

Spreekuur in Informatiecentrum Veldhoven Duurzaam

Wilt u zich liever individueel laten informeren? Kom dan binnenlopen tijdens één van onze spreekuren in Informatiecentrum Veldhoven Duurzaam (in City Passage, tegenover InterToys). Onze bestuursleden zijn 4 zaterdagmiddagen in september aanwezig voor al uw vragen. Dit is op 9, 16, 23 en 30 september, van 13.00 – 16.30 uur.

Dank voor uw interesse in KempenStroom en het project Zonnedak de Hoeve. Wij hopen dat u interesse heeft om financieel deel te nemen en dat u op deze manier wil bijdragen aan de energietransitie in onze regio. Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen of wilt u wat anders weten? U kunt ons altijd mailen: info@kempenstroom.nl. Als u graag telefonisch contact wilt, kunt u dit aangeven in een mailtje, dan bellen we u terug.