U bent hier

Camping de Veldhoeve duurzaam

Mijn naam is Gerard Lijten.

Samen met de jongste zoon Harm run ik camping de Veldhoeve aan de Zittard in Veldhoven.

Kwaliteit en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel.

Sinds het begin van onze camping 21 jaar geleden zijn we bezig met duurzaamheid. We waren de eerste camping in Nederland met privesanitair per standplaats.

We hebben meteen riolering aangelegd op elke plaats zodat al het afvalwater meteen in het riool terecht kwam.

Ook scheiden van afval in 6 soorten gebeurt op onze camping; papier, groente fruit en tuinafvalf, glas, plastic, klein chemisch afval zoals baterijen, en restafval.

Sinds enkele jaren maken we gebruik van de zon door het installeren van een zonneboiler voor het douche water en de vloerverwarming in het toiletgebouw.

Een gedeelte van het bedrijf heeft ook zonnepanelen voor het opwekken van stroom.

We zijn van plan voor de rest van het bedrijf ook zonnepanelen te laten plaatsen in combinatie met het verwijderen van asbest van het dak.

Sinds enkele maanden hebben we een houtvergasser laten plaatsen ter aanvulling van de zonne warmte in de zonneboiler als de zon onvoldoende schijnt. In die houtvergasser gebruiken we het hout dat vrij komt  door het jaarlijkse snoeiwerk op de camping. We gebruiken dus nu geheel geen gas meer t.b.v.de camping.

Onze gasten kunnen nu heerlijk douchen en het gebouw is aangenaam warm zonder dat we daar de energiebronnen voor aan hoeven spreken.

Dat geeft een goed gevoel.

Zoals ik eerder al eens zei, het komt gratis uit de lucht vallen, maar we moeten wel een installatie maken die het op kan vangen. Dat kost natuurlijk geld en je moet daar ook een beetje mens voor zijn maar als het eenmaal werkt is het een prachtig systeem.