U bent hier

Gids voor advies aanvragen

NB: Door de hoge energieprijzen is de wachttijd voor de adviezen opgelopen tot ruim een maand.

Veldhoven Duurzaam kan helpen met verschillende adviezen om uw huis te verduurzamen.

Belangrijk: lees goed door waarvoor de verschillende aanvragen zijn. Als u net begint, is het Energie Profiel advies de beste start. Na dit advies weet u waar de problemen in uw situatie zitten en kunt u in overleg met de adviseur een speciaal advies aanvragen. Vraag daarom één advies tegelijk aan dat het beste is voor u om te beginnen!

We raden u ook aan om voor €10 per jaar  lid te worden van onze vereniging vóórdat u een advies aanvraagt. We zijn namelijk een vrijwilligers organisatie maar hebben ook kosten zoals bijvoorbeeld opleidingen van de vrijwilligers en de aankoop van de handige apparaten die u als lid gratis kunt lenen. Als lid zijn all adviezen gratis, anders betaalt u minstens €10 per advies.

De verschillende adviezen/analyses zijn:

Energie Profiel (EP) advies: Dit is de beste start als u uw gasverbruik wil verlagen maar nog geen idee heeft waar te beginnen. We zetten samen met u alles op een rijtje over uw energieverbruik, de isolatie en algemene staat van uw huis. We doen ook een quick scan van uw CV instellingen en een basis warmte scan van uw woning. We nemen ook kierdichting en goede ventilatie mee. Na dit advies kunnen we dan samen bekijken welk advies u eventueel nog verder nodig heeft. Na dit advies kunt al vaak goed aan de slag met verduurzamen!

De volgende adviezen kunnen een vervolg zijn van het Energie Profiel:

  • Centrale Verwarming (CV) advies: Vaak alleen nodig voor speciale installaties omdat de basis principes al deel uitmaken van het Energie Profiel. Een goed ingeregeld verwarmingssysteem kan wel 10-15% besparen op gasverbruik. We komen dat niet voor u doen, maar geven advies hoe dat zelf te doen met een simpele infrarood (IR) thermometer of waarop te letten als u dit door een installateur wil laten doen. De basis regels worden al meegenomen in het Energie Profiel.
     
  • Warmteverlies analyse: Voor speciale constructies. Bij het maken van het Energie Profiel komt de isolatie al aan bod omdat we al veel weten door het bouwjaar en de locatie. In veel gevallen neemt de adviseur ook een IR camera en IR thermometer mee voor een quick scan.
    In speciale gevallen kan het nuttig zijn om voor een volledige warmteverlies analyse thuis langs te komen op een tijdstip dat het buiten lekker koud is en binnen behaaglijk warm, bij voorkeur moet er een temperatuurversschil zijn van minstens 15 graden zijn tussen binnen en buiten. We maken dan met u een rondgang door uw huis met een infrarood (IR) camera die duidelijk laat zien waar de kou het huis binnen komt ofwel, van buitenaf bekeken, de warmte het huis uitlekt/waait bij kieren, openingen, koude plaatsen met geen of slechte isolatie etc. Met de IR beelden krijgt u ook een goed beeld van de radiatoren of die gelijkmatig warm zijn of dat de vloerverwarming overal goed warm wordt.
     
  • Warmtepomp advies: Dit doen we echt pas na het opmaken van een Energie Profiel advies waarin we al bekijken of uw huis geschikt (te maken) is voor een (hybride) warmte pomp. Het kan zijn dat u meer gericht advies hierover wilt krijgen of bijvoorbeeld hulp bij het beoordelen van offertes. We hebben hier nog geen aparte pagina voor, graag direct contact opnemen hierover via onze mail info@veldhovenduurzaam.nl

Zonnepanelen advies: U wilt zonnepanelen en weet nog niet goed wat u wilt of wat er mogelijk is óf u heeft al offertes aangevraagd en wil graag dat een onafhankelijke adviseur meekijkt welke offerte de beste is.

Stroomverbruik analyse: dit is iets om zelf te doen, u kunt zelf aan de gang om te meten welke apparaten toch zoveel stroom gebruiken! Dit zijn vaak de oudere, grote huishoudelijke apparaten zoals een koelkast, vriezer, wasmachine en -droger. Maar vergeet niet de lampen die veel branden of apparaten die de hele dag op stand-by staan: die kunnen ongemerkt samen veel stroom verbruiken! Meer tips op de bespaar tips pagina. Bij Veldhoven Duurzaam kunt u voor een tijdje een Watt-meter lenen (als lid) of huren om zelf op jacht te gaan naar die (verborgen) energieverbruikers in uw huis. Verder hebben we een Wattcher waarmee u kunt zien wat het actueel opgenomen vermogen bij de elektriciteitsmeter is.