U bent hier

Gids voor advies aanvragen

Veldhoven Duurzaam kan helpen met verschillende adviezen om uw huis te verduurzamen.

Belangrijk: lees goed door waarvoor de verschillende aanvragen zijn. Als u net begint, is het Energie Profiel advies de beste start. Na dit advies weet u waar de problemen in uw situatie zitten en kunt u naar behoefte meer gerichte adviezen aanvragen. Vraag daarom liefst één advies tegelijk aan.

De verschillende adviezen/analyses zijn:

Energie Profiel (EP) advies: Als u gasverbruik wil verlagen maar nog geen idee heeft waar te beginnen is het Energie Profiel de beste start. We zetten samen met u alles op een rijtje over uw energieverbruik, de isolatie en algemene staat van uw huis. Na dit advies kunnen we dan samen bekijken welke hulp u eventueel nog verder nodig heeft. Ook zullen tijdens dit advies al vaak zaken besproken worden die in de andere adviezen meer in detail worden doorgenomen.

De volgende ingesprongen adviezen kunnen een vervolg zijn van het Energie Profiel. U kunt het Energie Profiel aanpassen nadat een of meedere verbeteringen zijn aangebracht.

 • Centrale Verwarming (CV) advies: Een goed ingeregeld verwarmingssysteem kan wel 10-15% besparen op gasverbruik. We komen dat niet voor u doen, maar geven advies hoe dat zelf te doen met een simpele infrarood (IR) thermometer of waarop te letten als u dit door een installateur wil laten doen.
   
 • Warmteverlies analyse: Na een energie profiel bekijken we of deze analyse nuttig is. Vaak weten we al heel veel over de isolatie door het bouwjaar en de locatie. U kunt zelf ook op jacht met een simpele infrarood (IR) thermometer om koude plekken op te sporen! 
  Voor de warmteverlies analyse komen we bij thuis langs op een tijdstip dat het buiten lekker koud is en binnen behaaglijk warm. We maken dan met u een rondgang door uw huis met een infrarood (IR) camera die duidelijk laat zien waar de kou het huis binnen komt ofwel, van buitenaf bekeken, de warmte het huis uitlekt/waait bij kieren, openingen, koude plaatsen met geen of slechte isolatie etc. Met de IR beelden krijgt u ook een goed beeld van de radiatoren of die gelijkmatig warm zijn.
   
 • Ventilatie en kierdichting advies: dit komt al aan bod bij het energieprofiel advies en na dat advies bekijken of dit nog nuttig is voor uw huis. 
  Als kieren en andere openingen afgedicht worden of al dicht zijn door bv verbouwingen, dan is het van groot belang te letten op de kwaliteit van de lucht binnenshuis en dan met name in de vertrekken waar veel gewoond wordt: huiskamer en keuken. Een goede indicator voor de lucht kwaliteit kunt u krijgen door met een CO2 meter de lucht te meten in de verschillende vertrekken gedurende een week. U kunt deze CO2 meters lenen (als lid) of huren bij ons.
   
 • Warmtepomp advies: aan het einde van het Energie Profiel advies bekijken we of uw huis geschikt (te maken) is voor een (hybride) warmte pomp. Het kan zijn dat u meer gericht advies hierover wilt krijgen of bijvoorbeeld hulp bij het beoordelen van offertes. We hebben hier nog geen aparte pagina voor, graag direct contact opnemen hierover via onze mail info@veldhovenduurzaam.nl

Zonnepanelen advies: U wilt zonnepanelen en weet nog niet goed wat u wilt of wat er mogelijk is óf u heeft al offertes aangevraagd en wil graag dat een onafhankelijke adviseur meekijkt welke offerte de beste is.

Stroomverbruik analyse: dit is iets om zelf te doen, u kunt zelf aan de gang om te meten welke apparaten toch zoveel stroom gebruiken! Dit zijn vaak de oudere, grote huishoudelijke apparaten zoals een koelkast, vriezer, wasmachine en -droger. Maar vergeet niet de lampen die veel branden of apparaten die de hele dag op stand-by staan: die kunnen ongemerkt samen veel stroom verbruiken! Meer tips op de bespaar tips pagina. Bij Veldhoven Duurzaam kunt u voor een tijdje een Watt-meter lenen (als lid) of huren om zelf op jacht te gaan naar die (verborgen) energieverbruikers in uw huis.