U bent hier

Gids voor advies aanvragen

NB: Door de hoge energieprijzen is de wachttijd voor de adviezen opgelopen tot ruim een maand.

Veldhoven Duurzaam kan helpen met verschillende adviezen om uw huis te verduurzamen.

Belangrijk: lees goed door waarvoor de verschillende aanvragen zijn. Als u net begint, is het Energie Profiel advies de beste start. Na dit advies weet u waar de problemen in uw situatie zitten en kunt u in overleg met de adviseur een speciaal advies aanvragen. Vraag daarom één advies tegelijk aan dat het beste is voor u om te beginnen!

We raden u ook aan om voor €10 per jaar  lid te worden van onze vereniging vóórdat u een advies aanvraagt. We zijn namelijk een vrijwilligers organisatie maar hebben ook kosten zoals bijvoorbeeld opleidingen van de vrijwilligers en de aankoop van de handige apparaten die u als lid gratis kunt lenen. Als lid zijn all adviezen gratis, anders betaalt u minstens €10 per advies.

De verschillende adviezen/analyses zijn:

Energie Profiel (EP) advies: U wilt een algemeen advies over welke verbeteringen u het beste kunt combineren om uw huis te verduurzamen. Hierbij komen alle relevante zaken aan de orde, zoals isolatie, verbruik, CV, ventilatie, gedrag, gezondheid en comfort.

De volgende adviezen kunnen een vervolg zijn van het Energie Profiel:

Centrale Verwarming (CV) advies: U heeft twijfel over de juiste werking van uw CV-installatie of bij het Energie Profiel kwam naar voren dat een specifiek CV advies zinvol is: 

  • Meer/uitgebreidere uitleg. 
  • Ondersteuning bij anders instellen ketel. 
  • Ondersteuning bij het inregelen. 
  • Advies voor het laten vervangen van kranen (door installateur) als blijkt dat deze niet geschikt zijn voor het inregelen. 

Warmteverlies analyse: 
In speciale gevallen kan het nuttig zijn om voor een volledige warmteverlies analyse thuis langs te komen op een tijdstip dat het buiten lekker koud is en binnen behaaglijk warm, bij voorkeur moet er een temperatuurverschil zijn van minstens 15 graden zijn tussen binnen en buiten. We maken dan met u een rondgang door uw huis met een warmtebeeld camera die duidelijk laat zien waar de warmte het huis uitlekt/waait bij kieren, openingen, koude plaatsen met geen of slechte isolatie etc. Met de IR beelden krijgt u ook een goed beeld van de radiatoren of die gelijkmatig warm zijn of dat de vloerverwarming overal goed warm wordt. Als lid kunt u ook altijd een warmtebeeld camera lenen bij onze vereniging.
 

Warmtepomp advies: Dit doen we bij voorkeur pas na het opmaken van een Energie Profiel advies waarin we al bekijken of uw huis geschikt (te maken) is voor een (hybride) warmte pomp. Met deze gegevens kunt u dan de meest geschikte warmtepomp kiezen die past bij condities van de woning.

Zonnepanelen advies: U wilt zonnepanelen en weet nog niet goed wat u wilt of wat er mogelijk is óf u heeft al offertes aangevraagd en wil graag dat een onafhankelijke adviseur meekijkt welke offerte de beste is.

Wilt u een advies aanvragen ga dan naar: https://veldhovenduurzaam.nl/node/add/advies