U bent hier

Warmteverlies analyse

Veldhoven Duurzaam kan je helpen bij het meten en beoordelen van warmteverliezen in je huis. De warmte binnen houden is misschien wel de makkelijkste manier van duurzaamheid en energie besparen.

We hebben als vereniging een professionele warmtebeeld camera in bruikleen van de gemeente Veldhoven die we kunnen inzetten om je te helpen. Met de camera kunnen we verliezen aantonen als gevolg van tocht, koudebruggen, slechte isolatie in de muren of andere problemen. Een voorwaarde is dat er voldoende verschiltemperatuur is tussen binnen en buiten. De beste periode voor een warmtebeeld scan is dan ook de wintermaanden (november - maart) in de avond of vroege ochtend en dit met een huis dat gedurende een aantal uren warm gestookt is.

Heb je belangstelling voor deze scan, dan kun je onderstaand stappenplan volgen

Stap 1: Registreer je op deze site of log in als je al geregistreerd bent en dien je aanvraag voor een warmtebeeld scan in. Als je al concrete problemen vermoedt kun je die bij de aanvraag aangeven.

NB op dit moment zijn de warmtebeeld scans gestopt ivm de te hoge buitentemperatuur

Stap 2: We maken een afspraak en komen bij je kijken, meten en overleggen. Op deze manier zal ons advies zo goed mogelijk aansluiten op de mogelijkheden en je eigen wensen.

Stap 3: We maken een rapport met de gemaakte foto's. We houden de basis gegevens bij in de site en horen heel graag hoe je verder gaat met ons advies. Je kunt je eigen dossier steeds inzien onder "Mijn advies overzicht" hier in de site.

Stap 4: Afhankelijk van de gevonden problemen kun je besluiten oplossingen aan te brengen. We horen graag je ervaringen en eventueel kunnen we een tweede scan doen om de verbetering aan te tonen.

Duurzaam thema: