U bent hier

Zonnepark Welschap

Zonnepark Welschap heeft nog aantal zonnepanelen over

Meedoen aan Zonnepark Welschap kan nog steeds!

In de afgelopen maanden is er erg hard gewerkt aan de bouw van Zonnepark Welschap. De complete constructie is gereed en alle 11.040 zonnepanelen zijn geïnstalleerd. De bouw van het park is nagenoeg afgerond. Er wordt nu gewerkt aan de aansluiting op het stroomnet. Volgens de planning is dit in de tweede helft van maart gereed. Als u langs vliegbasis Eindhoven rijdt, richting Veldhoven, kunt u het zonnepark mooi zien liggen!

Meer dan 700 huishoudens nemen al deel aan Coöperatie Zonnepark Welschap. Het merendeel van de zonnepanelen is verkocht. Er is echter nog een aantal panelen beschikbaar, u kunt dus nog steeds deelnemen aan Zonnepark Welschap! Dit is vooral gunstig als u geen zonnepanelen op eigen dak kunt of wilt leggen. Bijvoorbeeld als u in een huurhuis of appartement woont, of als u teveel schaduw op uw eigen dak heeft.

Op www.zonneparkwelschap.nl vindt u alle informatie over het zonnepark. Voor iedereen die interesse heeft in Zonnepark Welschap en graag meer informatie wil hebben of met vragen zit, organiseren we binnenkort 2 informatiebijeenkomsten:

Op donderdag 21 februari in de Raadzaal van de gemeente Veldhoven, voor inwoners van Veldhoven

19.15 – 21.00 uur

Aanmelding verplicht ivm organisatie, via www.veldhovenduurzaam.nl

Tijdens de informatie bijeenkomsten wordt deelname aan Zonnepark Welschap toegelicht en kunt u natuurlijk vragen stellen. We laten u zien dat de terugverdientijd op de investering in het zonnepark vergelijkbaar is met zonnepanelen op eigen dak. En dat het nog steeds gunstig is om deel te nemen aan Zonnepark Welschap, ondanks de veranderingen in energieprijzen. De regering heeft namelijk in het recente klimaatakkoord opgenomen dat de investeringszekerheid in postcoderoosprojecten wordt gewaarborgd.

Op www.zonneparkwelschap.nl. vindt u ook het Welschap Weblog met foto’s van de bouw van het park.

Voor vragen en meer informatie verwijzen wij u naar:

Op het terrein van de vliegbasis Eindhoven is een groot zonnepanelen park gebouwd, Zonnepark Welschap. Het zonnepark is ca. 2,5 hectare groot. Er is ruimte voor 11.040 zonnepanelen. Naar schatting levert dat per jaar 3.000.000 kWh/jaar op, goed voor zo’n 850 huishoudens. Het streven is dat het zonnepark in maart 2019 operationeel wordt.

Postcoderoos regeling

Omwonenden van het zonnepanelen park kunnen deelnemen aan het Zonnepark Welschap. Hiervoor is een coöperatie opgericht, Coöperatie Zonnepark Welschap. Deelname aan de coöperatie wordt bepaald via de zogenoemde postcoderoos regeling. Deze regeling heeft een financieel voordeel voor de bewoners in het gebied  rond de opweklocatie. Gedurende 15 jaar kunnen zij stroom afnemen zonder energiebelasting te betalen.

Voor Veldhoven gaat dit om de volgende postcodes 5501 5502 5503 5505 5506 5507 5508 5509

Belangstellenden

Er kunnen verschillende redenen zijn om interesse te hebben in Zonnepark Welschap: 

Bijvoorbeeld als je in een appartement of huurwoning woont. Of je woont in een huis met een ongunstig gelegen dak, of je hebt veel schaduw op je dak van bomen. Misschien heeft je huis een monumenten status. Sommige mensen vinden zonnepanelen op hun dak lelijk. Er zijn ook mensen die al zonnepanelen hebben maar graag een duurzame aanvullende energiebron willen hebben. 

Energie coöperaties

Naast Veldhoven zijn ook energie coöperaties van Eindhoven, Best, Oirschot en de Kempen Energie betrokken bij Zonnepark Welschap.

Belangstelling

Als je belangstelling hebt voor Zonnepark Welschap, en in een van de postcodes woont, geef je dan op via onderstaand formulier. We houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen van Zonnepark Welschap.

Op de site kun je nog meer informatie over Zonnepark Welschap vinden, bijvoorbeeld de maandelijkse nieuwsbrieven en de eerder gepubliceerde nieuwsberichten over Zonnepark Welschap.

Meer weten? Er worden regelmatig voorlichtingsavonden georganiseerd. Houd aankondigingen hier op de site in de gaten voor de volgende. De presentatie van de bijeenkomst van 8 maart is als naslag beschikbaar in de bibliotheek