U bent hier

Vloerverwarming badkamer: elektrisch of water?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
DeKlump
Vloerverwarming badkamer: elektrisch of water?

Wij hebben plannen om dit jaar wat te gaan verbouwen in ons huis. We willen op de eerste verdieping een slaapkamer aanpassen naar badkamer en ook een aparte toilet plaatsen. Momenteel hebben we een kleine 'badkamer' wat we als een toilet willen gaan verbouwen. Gescheiden ruimtes dus. Mooie vooruitzichten, maar heb wel een paar vragen over de vloerverwarming en ben op zoek naar ervaringen en mensen die wellicht deze afwegingen ook al eens gedaan hebben.

Ik wil in ieder geval zoneregeling gaan inrichten maar twijfel daarbij of we het toilet en badkamer apart moeten schakelen of gewoon beide op 1 en dezelfde 'zone' moeten instellen. Ga er vanuit dat beide een constante aangename temperatuur moeten blijven houden. Het toilet mag dan wat mij betreft aangesloten worden op de badkamer als dat uiteraard mogelijk is en slim is om te doen.

Dan nog de keuze tussen elektrisch of water. We willen uiteindelijk ook beneden met vloerverwarming aan de gang. We hebben zonnepanelen, maar weet niet wat effectiever verwarmt. De CV-ketel (Intergas Kombi Kompakt HRE 36-30A) is nu nog volledig gas gestuurd. Dat kan uiteraard nog in de toekomst veranderen, maar de huidige ketel is pas 3 jaar oud.

Aangezien we nog kunnen kiezen, wil ik eigenlijk wat ervaringen van jullie weten en waarom die keuze gemaakt is. Ben benieuwd naar jullie reacties.