Welkom bij Veldhoven Duurzaam

Bent u benieuwd naar duurzame energie in uw huis in Veldhoven, dan bent u hier op de juiste plaats.

Wij vinden Duurzaamheid belangrijk, voor ons zelf, voor onze kinderen, voor onze planeet.

Wij zijn een groep enthousiaste Veldhovense vrijwilligers. We verzamelen kennis en delen die met u en mede Veldhovenaren, persoonlijk en laagdrempelig.

We helpen huizen te verduurzamen en te besparen op energie. Kunnen wij u ook helpen?

U kunt registreren op de site en daarna ons advies vragen voor uw eigen woonsituatie. Onze adviseur komt bij u thuis voor een advies op maat.

U kunt ook lid worden van onze vereniging om ons werk verder te steunen en op de hoogte te blijven van duurzaam Veldhovens nieuws.

De vrijwilligers van Veldhoven Duurzaam

Informatie Centrum Veldhoven Duurzaam

Veldhoven Duurzaam heeft een nieuw Informatiecentrum in de City Passage, bedoeld om vrijblijvend en laagdrempelig inwoners van Veldhoven bekend te maken met energie besparende mogelijkheden in en rond hun woning.

U kunt hier terecht met vragen zoals: Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen? Wat kan ik doen als ik van het aardgas af wil? Hoe kan ik energie besparen? Wat kan ik doen om mijn huis beter te isoleren?

Elke zaterdagmiddag geopend van 13.00 – 16.30 uur. Locatie: Meent 45, middelste ingang van de City Passage, bij Blokker, in het pand links naast Hunkemöller.

We hopen u daar te zien!

Nieuws

Webinar zonnepanelen en opslag

Hoe werken zonnepanelen en wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van zonnepanelen. Bent u goed voorbereid als u in zee gaat met een installateur? Wat leveren zonnepanelen op en wat kost dat allemaal?

Financiële tegemoetkoming verduurzamen 2023

Uitnodiging online themabijeenkomst over Financiële tegemoetkomingen bij particuliere energie maatregelen.

Webinar:  Financiële Tegemoetkomingen Verduurzamen 2023

Webinars beginnen weer!

Het wordt weer kouder en alle mensen zijn weer terug van vakantie: tijd om weer te beginnen met de webinars! Inschrijven via link rechts bovenin deze webpagina.

Nieuwsbrief oktober 2022

Vacatures

Veldhoven duurzaam is op zoek naar nieuwe vrijwilligers en onderstaande vacatures staan open.

  1. Adviseur Energieprofiel
  2. Adviseur Zonnepanelen
  3. Adviseur PR / communicatie

Contactpersonen Vacatures:

Besparen met buren in ´t Look

Op verschillende plekken in ’t Look stond de Nationale Burendag in het teken van energie besparen. Een aantal buren aan de Pottenbakker maakte een blowerdoor test bij één van de woningen mee. Zo kregen zij uit eerste hand de lessen mee voor hun woningtype.

Infomiddag Heikant-Oost 

Op zaterdag 5 november organiseren buurtgenoten in Heikant-Oost samen met Veldhoven Duurzaam, het Energieloket en de gemeente een infomiddag. Je kunt er terecht voor informatie en advies

Kempenstroom

KempenStroom heeft inmiddels 154 leden en we blijven ons best doen om meer mensen enthousiast te maken voor Coöperatie KempenStroom, dat zich richt op grootschalige opwekking van duurzame energie, waarbij we streven naar 50% lokaal eigendom.

Veldhovense schooldag van de duurzaamheid

Op een 8-tal Veldhovense basisscholen heeft op maandag 10-10-2022 de ‘Veldhovense schooldag van de duurzaamheid’ plaatsgevonden. Kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 hebben die dag nader kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van duurzaamheid.

energie profiel advies aanvraag is weer beschikbaar

Inmiddels zijn we weer redelijk bij met de advies aanvragen, we hebben nog wel een wachtlijst van ongeveer 1 maand, maar vinden het wel verantwoord om weer nieuwe aanvragen toe te laten.

met vriendelijke groeten,

Ton Knaapen

 

Pagina's

Abonneren op Front page feed

Aankomende Webinars

Webinar: Zonnepanelen en Opslag maandag, 27 maart, 2023 - 19:30
over 2 dagen

Kies hier het beste advies voor uw situatie

Advies Gids