U bent hier

In Memoriam: Gerrit Siegers

Vorige week bereikte ons het droeve nieuws dat na een kort ziekbed Gerrit Siegers is overleden.

Als je een voorbeeld zoekt voor de ideale vrijwilliger, dan komt Gerrit dicht in de buurt. Hij klaagde nooit, pakte zonder morren elke klus aan die voorbij kwam en was op zijn 75ste nog steeds uitermate hongerig naar nieuwe ontwikkelingen. Hij hield alles bij en was binnen de kortste keren een “deskundige” op vele gebieden binnen de vereniging. Zijn kracht lag er in dat hij niet alleen met een mooi verhaal kwam, maar dat ook onderbouwde met berekeningen en statistieken.

Gerrit rekende alles uit en door. Van warmteverlies  door muren, vloeren, ramen en daken tot waterstromen door een CV systeem. Ook wist hij binnen de kortste keren hoe een ideale zonnepanelenconstructie er uitzag en paste die toe op zijn eigen woning en die van de buren. Hij maakte overzichten en grafieken van prijzen van zonnepanelen als functie van het aantal geïnstalleerde panelen, was betrokken bij de samenstelling van het adviseurshandboek voor zonnepanelen, en als klap op de vuurpijl maakte hij een  berekening van warmteweerstanden uit temperatuurmetingen, waarin hij een lastige formule voor het berekenen van de U-waarde voor ramen dusdanig vereenvoudigde dat het voor elke vrijwilliger uitvoerbaar werd. Eigenlijk is er geen onderwerp bij onze vereniging waar Gerrit niet op een of andere manier zijn hand in heeft gehad.

Gerrit begon in maart 2018 als vrijwilliger voor Veldhoven Duurzaam en heeft in de korte tijd dat hij met ons heeft samengewerkt onvoorstelbaar veel gebracht en dat op een manier die nooit betweterig was of arrogant maar op z’n “Gerrits”.

Een fijne collega, een prachtige mens, we gaan hem ongelooflijk missen.

 

De vrijwilligers van Veldhoven Duurzaam.