U bent hier

Subsidie energiebesparing eigen huis

Overweegt u in uw huis of appartement maatregelingen te nemen voor energiebesparing? Vraag dan de subsidie energiebesparing eigen huis aan. Deze subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector. Op deze manier kunt u een bijdrage leveren aan een duurzamer gebruik van energie.

>Aanvragen Particulieren - Eigenaar-bewoners
>Aanvragen Vereniging van Eigenaren

U komt in aanmerking voor deze subsidie als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. U kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Ook ontvangt u subsidie als u advies inwint. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen. De subsidie bedraagt ongeveer 20% van de isolatiekosten (bij een kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf).

Wilt u een stap verder gaan? U ontvangt extra subsidie als u aanvullende maatregelingen neemt, zoals isolerende deuren en kozijnen. Wie zijn hele huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt bovendien een bonus bovenop de subsidie.

U kunt subsidie aanvragen van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. De complete subsidieregeling kunt u vinden in de Staatscourant: 'Subsidie energiebesparing eigen huis' op 1 september 2016.

Heeft u meer geld nodig om uw energiebesparende maatregelen te kunnen uitvoeren, raadpleeg dan het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds geeft particuliere huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren een extra financiële mogelijkheid bij de financiering van energiebesparende maatregelen.

Overweegt u om duurzame energie op te wekken? Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) ontvangt u een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De eerste ronde van deze regeling loopt van 15 september 2016 tot 1 maart 2017. Voor deze ronde is € 20,5 miljoen beschikbaar.