U bent hier

Webinar cv inregelen

Duurzaam thema:

Webinar datum: 
maandag, 30 november, 2020 - 19:30

Naast het lager zetten van de cv valt veel te winnen aan comfort én aan besparing door de verwarming beter in te regelen: zorgen dat de warmte beter wordt verdeeld over de verschillende radiatoren. Dit is het zogenoemd waterzijdig of hydraulisch inregelen. Vereniging Eigen Huis geeft in haar publicatie over het goed instellen van de verwarming aan dat in een gemiddelde woning een rendementsverbetering tussen de 5% en 15% behaald kan worden. De Consumentenbond komt tot de conclusie dat hiermee zelfs een rendementsverbetering van 10% tot 20% haalbaar is. Voor sommige verwarmingen kan dynamisch inregelen nog een éxtra besparing opleveren

Bijna iedereen heeft een HR ketel, maar bijna niemand heeft zijn installatie goed ingeregeld wat weer nodig is om het hoge rendement te halen. Tijdens dit inregelen worden alle radiatoren zodanig ingeregeld dat ze de juiste hoeveelheid water gebruiken en de retourtemperatuur naar de ketel zo laag mogelijk wordt gehouden.

U kunt dit zelf doen of laten doen door uw installateur.

Tijdens de Webinar leggen we uit wat waterzijdig inregelen precies inhoudt en wat hiervoor nodig is en kunt u zelf beslissen of u het zelf doet of laat doen.

Als u het wilt laten doen is de vraag of uw installateur dit wil doen en zijn er kosten aan verbonden. We hebben een aantal lokale installateurs benaderd om te komen tot een gemeenschappelijke aanpak waarbij standaard alle kranen worden vervangen door  dynamische kranen die dusdanig worden ingesteld dat ze onder alle omstandigheden zorgen voor de juiste hoeveelheid warm water door de radiatoren. Zeker als u een nieuwe ketel aan gaat schaffen of dit recentelijk heeft gedaan is dit de beste manier om uw CV installatie optimaal te laten werken zowel in comfort als gasverbruik.

De gemeente Veldhoven werkt momenteel aan een voucherregeling waarmee u als inwoner een deel van de kosten vergoed krijgt als u een installatiebedrijf uw installatie laat inregelen. Nader informatie hierover volgt binnenkort in het Veldhovens weekblad.

Tijdens deze interactieve Webinar leggen we in grote lijnen uit hoe een CV systeem werkt en hoe je het met eenvoudige middelen waterzijdig in kunt regelen.

Naast de adviseurs van VD is er ook weer een deskundige aanwezig en samen zullen ze de vragen beantwoorden die voor-tijdens- of na de Webinar gesteld worden.