U bent hier

Centrale Verwarming

Radiatorfolie tegen de muur of tegen de radiator?

Door Beheerder op do, 02/02/2017 - 08:40

Een eenvoudige en goedkope manier om wat energie te besparen is het aanbrengen van radiatorfolie. Vooral bij een slecht geïsoleerde muur achter de radiator is deze methode effectief. Bij een moderne, goed geïsoleerde muur zal het effect nihil zijn.

Er kan ook een nadeel zijn. Afhankelijk van de gebruikte montagemethode kan de effectiviteit van de CV-radiator als luchtverwarmingselement minder worden. Om dan de zelfde verwarmingscapaciteit te krijgen moet de watertemperatuur hoger worden en dat is weer ongunstig voor de ketelefficiency.

CV Advies

Veldhoven Duurzaam kan je helpen bij het meten en beoordelen van het functioneren van je Centrale Verwarming (CV) installatie. Een niet optimaal werkende installatie kost onnodig te veel energie en levert een verlies aan comfort. We schatten dat het goed inregelen van de CV installatie tot 5% lager gasverbruik kan leiden met een gelijkblijvende of betere comfort beleving. Zeker de moeite waard.

Om uit te leggen wat er belangrijk is in de CV installatie hebben we een presentatie waarin het volgende aan de orde komt:

Abonneren op RSS - Centrale Verwarming