U bent hier

Kennispagina ‘s

Nieuwsbrief september 2023

De aandachtsvelden van de werkgroep “brede verduurzaming”

De werkgroep “brede verduurzaming” richt zich op de volgende lokale thema’s (de andere teams binnen Veldhoven Duurzaam richten zich op de energietransitie):

1. grondstoffen en circulaire economie

2. water / natuur/ klimaatadaptie (het aanpassen aan het veranderende klimaat)

3/4/5. gezondheid, voedsel en mobiliteit

Kennispagina ‘s

Deze pagina’s zijn een samenvatting van wat onze adviseurs aan kennis hebben verzameld over de verschillende onderwerpen zoals bespaartips, isolatie warmtepomp, financiële tegemoetkomingen etc.. We doen dit om u te helpen de juiste keuzes te maken bij het verduurzamen van uw woning.

Bevindingen energiemarkt wijk ‘t Look

In de wijk ’t Look is er geregeld een samenzijn van bewoners. Het idee was een infomarkt voor de bewoners te organiseren. Datum geprikt. Veldhoven duurzaam zou door deskundigen een specifiek optreden laten verzorgen over isolatie, warmte, zonnepanelen en kierdichting/ventilatie.

Warmtepomp en wat is de COP en waarom is die belangrijk?

COP staat voor Coëfficiënt of Performance. Het getal zegt iets over de prestaties van een warmtepomp. De COP geeft de verhouding aan tussen het opgenomen en het afgegeven vermogen van een warmtepomp. In het artikel vindt u meer uitleg over COP met aanvullend een artikel over COP en de verschillende warmtepompen.

Abonneren op RSS - Kennispagina ‘s