U bent hier

Opening Informatiecentrum Veldhoven Project Heikant-oost Duurzaamheid in het onderwijs Zonnepark welschap kempenstroom

Nieuwsbrief juli2021

Opening Informatiecentrum Veldhoven

Vanaf zaterdag 14 augustus opent Veldhoven Duurzaam een nieuw Informatiecentrum in de City Passage. Dit Informatiecentrum is bedoeld om vrijblijvend en laagdrempelig inwoners van Veldhoven bekend te maken met energie besparende mogelijkheden in hun eigen situatie.Vanaf zaterdag 14 augustus opent Veldhoven Duurzaam een nieuw Informatiecentrum in de City Passage. Dit Informatiecentrum is bedoeld om vrijblijvend en laagdrempelig inwoners van Veldhoven bekend te maken met energie besparende mogelijkheden in hun eigen situatie.

Project Heikant-oost

Proefproject

In Heikant-oost is een onderzoek gestart en dit onderzoek is onderdeel van het proefproject “Thuis energie besparen doe je zo” van de provincie Brabant en Enpuls. Vijf van de meest voorkomende woningtypen in Heikant-Oost, Cobbeek en ’t Look zijn daarbij onderzocht.

Duurzaamheid in het onderwijs

Vanuit het landelijk project Schooldakrevolutie (zonnepanelen op alle lege schooldaken) zijn we in contact gekomen met de basisscholen en voortgezet onderwijs in Veldhoven en daaruit zijn ook ideeën ontstaan om ook in de lessen techniek aandacht te schenken aan duurzaamheid.

De komende generaties staan dan ook voor gigantische technische uitdagingen. Maar waar halen we die technici allemaal vandaan?

Zonnepark Welschap

Het laatste nieuws over Zonnepark Welschap is dat de Coöperatie weer nieuwe leden mag toelaten. De staatssecretaris heeft hiertoe besloten na flink verweer van onder andere EnergieSamen, dat de regeling zoals die was zeer nadelig en onhoudbaar was voor coöperaties.

Abonneren op RSS - Opening Informatiecentrum Veldhoven Project Heikant-oost Duurzaamheid in het onderwijs Zonnepark welschap kempenstroom