U bent hier

Warmtepomp

Duurzaam thema:

Webinar datum: 
maandag, 13 december, 2021 - 19:30

 

Wat is een warmtepomp en is mijn woning wel geschikt voor zo’n manier van verwarmen en koelen? Deze vraag krijgen we regelmatig als Veldhoven Duurzaam; veel bewoners is niet duidelijk wat zo’n apparaat nou precies doet en wat het oplevert.

Er bestaat een heel scala aan warmtepompen zowel in soort, type als merk en die hebben allemaal hun eigen kenmerken en doelgroep. De laatste tijd wordt er veel gesproken over de hybride warmtepomp, omdat deze de bestaande gasketel vervangt dan wel aanvult en leidt tot een grote besparing in het gasverbruik (verlaging van CO2 uitstoot). De overige soorten komen eveneens aan de orde. Van elk type worden de kenmerken toegelicht en de mogelijkheden voor toepassing.

Tijdens het Webinar laten we een aantal eigenaren (ervaringsdeskundigen) aan het woord die vertellen over hun ervaringen met dit toch wel technisch vernuftig apparaat.

Dit is een interactieve Webinar, dat betekent dat u alle gelegenheid heeft om vragen te stellen. De adviseurs van Veldhoven Duurzaam proberen deze direct te beantwoorden.

Mocht u nu al vragen hebben dan kunt u die hieronder alvast stellen en zullen we ze behandelen tijdens de Webinar.

Deelname is gratis. Na aanmelding krijgt u een bevestiging en instructie hoe u kunt meedoen.

Duurzaam thema:

Webinar datum: 
maandag, 22 februari, 2021 - 19:30

Wat is een warmtepomp en is mijn woning wel geschikt voor zo’n manier van verwarmen en koelen?

Deze vraag krijgen we regelmatig, veel bewoners is niet duidelijk wat zo’n apparaat nou precies doet en wat het oplevert.

Verder is er een heel scala aan warmtepompen zowel in soort, type als merk en die hebben allemaal hun eigen kenmerken en doelgroep. Sinds kort heeft ook de consumentenbond (eindelijk) een vergelijkend onderzoek gedaan naar de verschillende merken hybride warmtepompen, maar is voorzichtig in het kwalificeren hiervan, omdat het erg afhankelijk is van de woningkenmerken en het stookgedrag. Algemene conclusie was wel dat ze over het algemeen hun belofte waarmaken.

Ook tijdens deze Webinar moeten we ons beperken tot een algemeen overzicht van soorten warmtepompen, maar laten we wel een aantal eigenaren (ervaringsdeskundigen) aan het woord die vertellen over hun ervaringen met dit toch wel technisch vernuftig apparaat.

Naast de adviseurs van VD is er ook weer een deskundige aanwezig en samen zullen ze de vragen beantwoorden die voor-tijdens- of na de Webinar gesteld worden.

Abonneren op RSS - Warmtepomp